MR en GMR
De Wet Medezeggenschap Scholen (WMS) schrijft aan elke school de verplichting voor een medezeggenschapsraad (MR.) in te stellen. Deze MR staat gelijk aan de ondernemingsraad in het bedrijfsleven. Verder staat in de WMS precies beschreven hoe de MR is samengesteld en welke bevoegdheden deze raad heeft.
De MR is samengesteld uit drie afgevaardigden van de ouders en drie uit het personeel van de school. Een directielid is op uitnodiging van de MR aanwezig om het ontwikkelde schoolbeleid uit te leggen en te verdedigen of om mededelingen te doen omtrent de beleidsuitvoering. De MR vergadert ongeveer negen keer per jaar, na schooltijd. Voor deelname aan de MR bestaat een facilitering in tijd en geld.
De Medezeggenschapsraad houdt zich vooral bezig met beleidsmatige zaken rond onze school. Het bevoegd gezag, het bestuur van SIPOR en de schoolleiding, zijn bij wet verplicht aan de MR in een aantal gevallen instemming te vragen en in andere gevallen een advies in te winnen.
Sinds augustus 2006 bestaat er ook een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). De GMR vergadert regelmatig met College van bestuur.
Onze Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit 6 leden: 3 ouders van leerlingen op onze school vertegenwoordigen de ouders en 3 leden uit het schoolteam.'
De leden worden in principe voor drie jaar gekozen. In de MR -te vergelijken met de ondernemingsraad van een bedrijf- kunnen ouders en leerkrachten instemmen met en adviezen geven over belangrijke zaken die de school betreffen.
De MR is een wettelijk orgaan dat zich bezighoudt met beleidszaken en niet met individuele belangenbehartiging. De aard van de medezeggenschap staat omschreven in het medezeggenschapsreglement, gebaseerd op de Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992 en 2007.