Schoolgids

Voor u ligt de schoolgids van Ibs Al-Ghazali voor het schooljaar 2024-2025. Al-Ghazali valt onder het bestuur van de Stichting Islamitisch Primair Onderwijs Rijnmond (SIPOR).

Wij verwoorden in deze schoolgids onze onderwijsvisie en hoe wij die visie vormgeven in onze dagelijkse praktijk. Ook treft u allerlei praktische informatie aan: schooltijden, vakanties, namen van medewerkers, informatie over hoe we de voortgang van uw kind(eren) rapporteren en over hoe we het contact met ouders onderhouden.

De gids is bedoeld voor ouders die leerlingen op onze school hebben en voor ouders die een school voor hun kind(eren) zoeken. Natuurlijk gaat u op zoek naar een school die aansluit bij uw identiteit, ideeën en opvattingen over kinderen en opvoeding. U vertrouwt immers uw zoon en/of dochter een groot deel van de dag aan de zorgen van de leerkrachten toe. Uiteraard zoekt u ook naar kwaliteit. Als u kiest voor de Al-Ghazali dan voorziet u uw kind van kwalitatief hoogstaand onderwijs op maat. U krijgt een school tot uw beschikking waarin dagelijks met alle liefde, zorg en toewijding, en in samenwerking met u, wordt gestreefd naar de maximale doelen die voor uw kind gelden.

De Al-Ghazali is een islamitische basisschool. Dit betekent dat onze identiteit wordt bepaald door ons geloof in de enige, almachtige God, het gezag van de Koran en de daarvan afgeleide Soenna. Hieruit vloeit onze visie voort op onderwijs, opvoeding, vorming en het kind zelf: Wij willen onze leerlingen vormen tot betrokken wereldburgers door het bieden van kwalitatief goed toekomstgericht onderwijs vanuit de Islamitische identiteit. De Islam draagt volgens ons universele waarden uit. Daarom zijn ook niet-islamitische kinderen en hun ouders welkom op onze school.
 

 
Cookie instellingen