Ouderparticipatie

Voor onze school is ouderparticipatie van groot belang. Het schoolprogramma is voor een aantal activiteiten afhankelijk van de hulp van de ouders, al ligt de verantwoordelijkheid altijd bij de groepsleraar. We hebben ouders nodig die ons assisteren bij lessen in handvaardigheid, de uitjes naar de bibliotheek en als luizenjager, maar ook bij feesten, excursies, schoolreisjes en sportdagen.


Klasse(n!)ouders

Aan elke groep is er een klassenouder verbonden. De klassenouder is er om de leerkracht te assisteren bij de voorbereidingen organisatie van niet-les-inhoudelijke activiteiten. Het is een vrijwillige functie. Klassenouders delegeren taken als dat nodig is aan andere ouders en zijn contactpersoon voor zowel de ouders als voor de leerkracht.


Regiegroep ouderbetrokkenheid 3.0

Het doel van regiegroep ouderbetrokkenheid 3.0 is het bevorderen van de samenwerking tussen de ouders en de school. Deze groep bestaat uit 10 ouders en 2 medewerkers waarvan de directeur de voorzitter is. De taak van deze regiegroep is het mee denken over het door de school gevoerde beleid en vanuit de 10 criteria van de ouderbetrokkenheid 3.0.

Leden van de regiegroep 3.0 dienen in staat te zijn andere ouders uitleg te geven over beslissingen van de schoolleiding, doordat ze op de hoogte zijn van de beweeg redenen achter die beslissingen. Zo vergroten ze het draagvlak voor die beslissingen. En tenslotte vragen we de leden om samen met ons problemen te signaleren en een rol te spelen bij de oplossing daarvan.

Visie ouderbetrokkenheid 3.0 Al-Ghazali: Ouders, school en kind gaan hand in hand bij de begeleiding van het kind tot een wereldburger waarbij de islam als leidraad dient. Wij, als gelijkwaardige, dragen samen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van het kind.
Cookie instellingen