Anti-pest programma

Op de Al-Ghazali wordt er gewerkt met de methode leefstijl dat gekoppeld is aan de godsdienstthema's wat ervoor zorgt dat het een doorgaande lijn is binnen alle groepen. De methode leefstijl is een methode dat focus legt op het aanleren van vaardigheden vanuit het emotioneel gedeelte. Om deze vaardigheden te kunnen reguleren in combinatie met je emoties wordt hier aandacht besteedt om dit te oefenen in de praktijk. De leerkrachten worden hierbij ondersteund door de gedragswetenschapper.

De leerlingenraad en de mediatoren vormen samen met de vertrouwenspersoon en het MT een sterk team dat de veiligheid van de leerlingen op school en op het schoolplein wordt geborgd. De mediatoren treden op als bemiddelaars, zij zijn herkenbaar op schoolplein met een groen hesje, en worden wekelijks bijgestaan door hun coach (leerkracht) op het schoolplein. De mediatoren worden getraind om een conflict of meningsverschil op te lossen. Hiermee creëer je verantwoordelijkheid voor elkaar en een voorbeeldgedrag naar andere leerlingen toe.

Sociale en fysieke veiligheid
Onze school monitort de sociale veiligheidsbeleving van leerlingen. We nemen een vragenlijst af via WMK. De veiligheid, tevredenheid en welbevinden van de leerlingen worden jaarlijks via WMK gemonitord.

Anti-pest coördinator en vertrouwenspersoon
Anti-pest coördinator Baspinar sbaspinar@sipor.nl
Anti-pest coördinator El Haddad selhaddad@sipor.nl
Anti-pest coördinator Abbadi aabbadi@sipor.nl
Vertrouwenspersoon El Hadadi nelhadadi@sipor.nl
Cookie instellingen