Leerlingenraad

De leerlingenraad van Al Ghazali
De leerlingenraad fungeert als een belangrijk orgaan binnen de organisatie ten behoeve van de leerlingen. De leerlingenraad bestaat elk schooljaar uit leerlingen van groep 6 t/m 8 onder leiding van een coördinator. Deze vertegenwoordigers van de leerlingenraad vormen de stem van alle leerlingen op onze school!

Werkzaamheden
De werkzaamheden van de leerlingenraad variëren van vergaderingen bijwonen, leren notuleren en vergaderingen voorzitten, gesprekstechnieken ontwikkelen, brainstormen binnen werkgroepen over schoolactiviteiten, veiligheid waarborgen op de school, schoolactiviteiten leren organiseren, interviews geven, contact met externen onderhouden tot wensen en/of knelpunten in behandeling nemen van de leerlingen op de school.

Verkiezingen
In de tweede periode van het schooljaar net voor de meivakantie start de wervingstijd, waarbij leerlingen vanaf de groepen 5 t/m 7 een motivatiestuk kunnen insturen naar aglr@sipor.nl . De motivatie stukken worden geselecteerd door de leden samen met de coördinator waarna de aanmelder een uitnodiging ontvangt om zich voor te bereiden op het toelichtingsgesprek. Tijdens dit toelichtingsgesprek krijgen de leerlingen een kans om door middel van een presentatie hun motivatie, ideeën, leerdoelen en hun persoonlijke pitch te delen met de leden en de coördinator. Op basis van de presentaties worden in overleg per leerjaar drie tot vier leerlingen geselecteerd die door kunnen naar de verkiezingen. In deze week krijgen de leerlingen de kans om campagne te voeren door middel van klassenbezoeken, intercom omroepen en verkiezingsposters. Aan het einde van de week is de verkiezingsdag waarop de leerlingen vanaf groep 5 t/m 8 mogen stemmen op hun leerjaar favoriet(en).

Functioneren
De leden worden op basis van hun taken beoordeeld door de coördinator. Hiernaast is het deelnemen met plezier en motivatie essentieel om alles in goede banen te leiden! Om iedereen voldoende te begeleiden en ruimte te bieden voor groei, is dan ook besloten om uit leerjaar 6 slechts één leerling te selecteren per schooljaar. Deze leerling loopt dan stage heel het schooljaar om zich te oriënteren op de werkzaamheden binnen de leerlingenraad. De leerlingen uit groep 7 kunnen naar goed functioneren deelnemen in de nieuwe lichting om op die manier nieuwe leden goed op te vangen en in te werken.
 
 
Cookie instellingen