Passend Primair Onderwijs

"De Al-Ghazali is in Delfshaven de school waarin een ideale situatie wordt gecreëerd als pilot voor de samenwerking tussen de zorg en het onderwijs". Dit is een mooi citaat van de directeur van passend primair onderwijs (PPO) Michiel Minderhoud, die de Al-Ghazali deze mooie kans gunt om alle kinderen de zorg te geven die zij nodig hebben. De pilot is inmiddels afgerond.

Zo hebben wij een gedragsspecialist die er voor vier dagdelen op school is om de leerkrachten te ondersteunen binnen en buiten de groep. Met deze unieke kans wil PPO komende vier schooljaren laten zien aan heel Rotterdam en Nederland dat de zorg in korte lijnen aangeboden kan worden. Wij voelen ons bevoorrecht dat de PPO de kwaliteit van de Al-Ghazali ziet en erkent en de school hierin ondersteunt om deze kwaliteit te waarborgen. Wij zijn trots op onze kinderen!

Momenteel loopt de zorg op volle toeren op de Al-Ghazali. Het traject ONZE AANPAK komt vanuit het Passend Primair Onderwijs (PPO) en wil de leerlingen met extra zorgbehoefte sneller de gevraagde zorg ontvangen. Daarnaast hebben de leerkrachten extra ondersteuning in de klas wat voordelig is voor het kind. Wij delen uiteraard deze visie en daarom hebben wij deze kans gegrepen om de beste zorg aan uw kind(eren) te geven. In dit traject worden wij ondersteund door Annegeer (gedragswetenschapper) die 4 dagdelen op school is. Zij legt de focus geheel op interactie tussen kind en leerkracht, gesprekken met ouder en kijkt waar de hulpvraag precies ligt. In het nieuwe schooljaar gaan wij door met dit traject en hopen eind komend schooljaar de eerste resultaten al te kunnen meten.
 
Onze school is aangesloten bij Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Rotterdam (PPO Rotterdam). Voor kinderen die extra zorg nodig hebben wordt PPO betrokken, zoals een leerachterstand, of een gedragsstoornis met als missie dat alle kinderen zo veel mogelijk in de eigen wijk een passend onderwijsplek hebben. PPO voert onderzoek uit om mee te denken in wat voor zorg aangeboden kan worden en of het kind gebaat is bij plaatsing op een andere onderwijsinstelling.
Cookie instellingen