Onze Missie

Missie: Wij willen onze leerlingen vormen tot betrokken wereldburgers door het bieden van kwalitatief goed toekomstgericht onderwijs vanuit de islamitische identiteit.

De doelstelling van Al-Ghazali is om kwalitatief goed onderwijs te bieden met behoud van eigen identiteit. Wij willen dat onze leerlingen een belangrijke rol in de maatschappij vervullen. Binnen de school zien we dat op verschillende manieren terug. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan talentontwikkeling van het kind met wekelijkse lessen die verzorgd worden door verschillende vakdocenten en er wordt gewerkt aan het zelfbeeld van de leerlingen middels verschillende lessen gericht op zelfvertrouwen en zelfreflectie. Op deze manier zorgen we ervoor dat de leerlingen zich ontwikkelen tot bewuste en zelfverzekerde wereldburgers. Daarnaast ligt ook de focus op het versterken van de vaardigheden van de leerkrachten middels coaching op de werkvloer. De islamitische identiteit vormt de leidraad voor alles wat we op school doen. Met aandacht voor elke individuele leerling streven we ernaar dat ieder kind zich maximaal kan ontwikkelen.

Een andere kracht is dat Al-Ghazali toonaangevend onderscheidend is: het eerste groene schoolplein en het eerste waterplein van Rotterdam werden daar gebouwd. Leerlingen leren dankzij de pleinen meer bewust te zijn van de natuur. Daarnaast is Al-Ghazali de enige basisschool in de wijk die gecertificeerd is als Ouderbetrokkenheid 3.0. Dit houdt in dat de ouders beschouwd worden als partners van de basisscholen en zij samen doelstellingen vaststellen voor het kind en de ontwikkelingsprocessen van het kind samen in de gaten houden.
 
 

Cookie instellingen